CONSULTA NUTRICIONAL

Vols aprendre a menjar amb consciència i establir uns hàbits saludables que perdurin en el temps?

Pateixes molèsties gastrointestinals com inflor, pesadesa, cremor, diarrea o estrenyiment?

Tens mal de cap o migranya sovint i vols posar-hi remei?

Si has contestat que sí a alguna d’aquestes preguntes, és molt probable que et pugui ajudar. Escriu-me explicant-me la teva situació i et respondré en breu:

dietista conscient

Una visita amb mi et pot ajudar a substituir hàbits alimentaris que t’estan restant energia per aquells que t’aporten vitalitat, salut i benestar. A través d’unes pautes adaptades a les teves necessitats aprendràs a gestionar la teva salut i la teva alimentació. 

També et donaré eines per gestionar l’estrès i l’ansietat, que sovint influeixen en la nostra manera de menjar i en els símptomes que manifestem. A més, descobriràs un munt de receptes fàcils i delicioses pel teu dia a dia!

LA MEVA FILOSOFIA

Aposto per una alimentació conscient i respectuosa amb les persones i amb el planeta, una alimentació que busca establir una relació d’amor amb un mateix/a i amb l’entorn.

No crec en una única manera vàlida d’alimentar-se; diferents estils de dieta poden ser saludables i no tothom respon a ells de la mateixa manera, per tant, és necessari personalitzar.

Tot i això, considero que qualsevol dieta saludable ha d’estar basada en aliments frescos en el seu estat més natural possible, és a dir, el menys processats possible. És especialment important posar atenció a la seva qualitat, donant preferència als aliments ecològics i tenir present que, en una dieta saludable, predominen els colors vius del regne vegetal.

Cuidar-se és un acte d’amor i de responsabilitat cap a un mateix i cap al món que ens rodeja. Contribueix al benestar individual i col·lectiu ja que, quan un mateix es cuida, es converteix en un exemple a seguir i, el seu entorn, inevitablement comença a canviar.

Alimentar-se de manera saludable augmenta l’autoestima, l’energia, la bellesa, la salut i el benestar. Podem influir en el nostre estat físic, mental i emocional a través de l’alimentació i, escoltar-se i observar-se, és essencial per poder fer les millors eleccions en cada moment.

Menjar saludable i gaudir al mateix temps és possible; hi ha múltiples possibilitats a la cuina i cadascú és capaç de trobar aquell aliment o aquella recepta sana, natural i deliciosa que alegra els seus dies.

PER A QUI?

Una consulta nutricional amb mi et pot ser útil si:

 • Vols cuidar-te i establir uns hàbits alimentaris saludables que perdurin en el temps.
 • Tens sobrepes a causa dels teus hàbits alimentaris i vols regular el teu pes corporal.
 • Pateixes digestions pesades, inflor abdominal, acidesa o altres molèsties gastrointestinals.
 • Tens estrenyiment o tendència a la diarrea i vols regular el trànsit intestinal.
 • Tens mal de cap o migranyes sovint i vols posar-hi remei incidint en la causa.
 • Tens celiaquia o intolerància al gluten i vols practicar una dieta sense gluten saludable.
 • Et costa gestionar els teus impulsos a l’hora de menjar i vols aprendre a menjar d’una manera més conscient.
 • Menges ràpid sense posar gaire atenció al que menges i t’agradaria aportar consciència a la teva manera menjar.
 • Sents fatiga, pesadesa o el cap espès i vols augmentar la teva vitalitat i claredat mental.
 • Vols conèixer opcions de receptes delicioses i saludables pel teu dia a dia i per satisfer els teus dolços desitjos.
 • Menges sense tenir gana o menges en excés i vols aprendre a autoregular-te.
 • Pateixes ansietat o estrès i vols adquirir eines per aprendre a gestionar-ho.
 • Et poses malalt/a sovint i vols augmentar les teves defenses.
 • Tens colesterol, anèmia, diabetis tipus 2 o altres símptomes associats a uns hàbits alimentaris inadequats.
 • Pateixes o sospites tenir una o vàries intoleràncies alimentàries (al gluten, a la lactosa, a la fructosa…).
 • Se’t retrassa el cicle menstrual o passes períodes sense tenir-lo (potser t’han diagnosticat ovaris poliquístics).
 • Tens hipotiroïdisme de Hashimoto (autoinmune).
 • Has tingut un o varis avortaments i vols descartar o tractar la possible relació amb l’alimentació.
 • Vols reduir el consum de carn o vols practicar una dieta vegetariana o vegana de manera saludable.
 • Vols fer una dieta depurativa o semi-depurativa per eliminar excessos, regenerar les funcions digestives i augmentar la teva vitalitat.
 • Vols dur a terme un dejuni o un dejuni intermitent de manera controlada.
 • Ets una escola, un restaurant o una empresa encarregada de fer menús a col·lectius i vols oferir un menú saludable i actualitzat.

Si tens algun altre interès, símptoma o malaltia que no està escrit a la llista anterior, escriu-me explicant-me la teva inquietud a través del formulari de contacte o a alba@albaalonso.com.

COM SÓN LES SESSIONS?

Les sessions poden ser presencials o online. 

Les visites online solen ser a través de la plataforma zoom (és molt fàcil d’utilitzar; només hauràs de clicar l’enllaç que t’enviaré per correu electrònic), tot i que també hi ha la possibilitat d’utilitzar altres opcions com, per exemple, una vídeotrucada a través de whatsapp o de telegram.

1ª visita…

A la primera visita et faig una sèrie de preguntes relacionades amb la teva història clínica i personal que m’ajuden a entendre la teva situació actual. Moltes d’aquestes preguntes estan relacionades amb la teva manera d’alimentar-te i els teus hàbits de vida.

Abans de venir, t’hauré demanat que facis un registre del que menges durant una setmana i el revisem a la consulta.

A la primera visita reps:

 • Educació nutricional bàsica perquè coneguis els principis d’una alimentació saludable.
 • Pautes personalitzades en funció del teu cas personal.
 • Receptes senzilles i delicioses pel teu dia a dia.
 • Extres segons cas individual (eines per menjar amb consciència, recursos per gestionar l’estrès…).

 

Si la teva simptomatologia ho requereix, és possible que et recomani fer alguna prova diagnòstica i/o prendre suplementació específica.

 

 

Seguiment…

El seguiment és molt important per valorar la teva evolució i per mantenir un compromís que t’ajudarà a assolir el teu objectiu amb més facilitat. Canviar d’hàbits requereix pràctica i consciència, per això, el meu compromís és acompanyar-te i guiar-te en aquest procés fins que hagis recuperat el teu benestar i assolit el teu objectiu.

A les visites de seguiment fem:

 • Revisió dels canvis que s’han dut a terme des de l’última sessió.
 • Anàlisi de possibles obstacles o dificultats que s’han presentat.
 • Proposta de pautes i adaptacions necessàries.
 • Pràctiques i exercicis per establir una relació conscient amb el menjar, si és necessari
 • Resolució de dubtes i preguntes.

La freqüència de les visites sol ser cada dues o tres setmanes. Tot i així, la pactarem conjuntament a la consulta.

Entre les sessions pots comptar amb mi per resoldre qualsevol dubte a través del correu electrònic o del whatsapp.

PREUS

ONLINE / ST JAUME DE LLIERCA
1ª visita (1h): 50€
 
Visita de seguiment (30 min): 25€
Orientació i menús a col·lectius i restaurants: consultar.
OLOT / BANYOLES
1ª visita (1h): 60€
 
Visita de seguiment (30 min): 30€

TESTIMONIS

Maria Collell

 

Vaig decidir anar a la consulta de l’Alba perquè tenia, de feia molt temps enrere, males digestions, mals de panxa, inflors, gasos… Havia anat a diferents especialistes buscant una solució, sobretot als mals de panxa, però els resultats a les diferents proves no sortia mai res alarmant. Jo, però, seguia amb mals de panxa. 

Amb les pautes que l’Alba em va donar de seguida hi vaig notar. La panxa es va desinflar, les digestions van passar a ser molt suaus i a més vaig perdre pes sense cap mena d’esforç. Menjava el que necessitava, sense patir gana i amb els aliments que m’anaven bé. Haig de dir que al principi em va xocar molt tots els aliments que  el meu cos no tolerava però, realment, no menjar-los durant un temps em va ajudar a estar molt millor i, de mica en mica, els hem anat introduint i tolerant sense problemes. 

Al final del procés he notat un gran canvi. No només a nivell de pes, perdent alguns quilos, sinó també sent conscient de l’alimentació i de cada àpat. Moltes vegades la part emocional guanyava a la gana; ara, però, he pres consciència del que el meu cos necessita realment. Això ha permès gaudir del menjar sense dolors, amb unes molt bones digestions i amb una panxa sense dolors.  

Agraeixo enormement a l’Alba la seva ajuda, el seu acompanyament i a les diferents eines que m’ha anat passant durant aquests mesos. La meditació ha estat de gran ajuda en moments d’estrès. Menjar amb calma, prendre consciència del que sent el meu cos abans de l’àpat…. 

Moltes gràcies per tot!

Marta Solano

 

Valoro les sessions amb un 10 perquè resolen tots els meus dubtes i m’aporten coneixements  fins ara totalment desconeguts. Les sessions no segueixen un patró establert, sinó que s’adapten a les meves necessitats, amb respecte i  sense  sentir-me jutjada. Estic aprenent a escoltar el meu cos,  a ser conscient tant del que em demana com de la manera que em respon quan el nodreixo correctament. Valoro molt la descoberta d’una alimentació sana, basada en els vegetals però que és molt bona i atractiva, per a mi impensable fins fa ben poc. També la combinació dels aliments, les coccions… Crec que hi ha poca gent avui dia que, d’una manera tan subtil, sàpiga escoltar com tu. Gràcies per ser-hi!!

Sahida Astitou

 

He mejorado mucho mi forma de comer y de comprar, consumo más saludable y he bajado de peso, lo que no me había pasado desde hace mucho tiempo. Me han sido útiles los consejos e información sobre productos que no consumía o que no conocía, y tu análisis de mi forma de comer me ha permitido mejorar ciertos fallos. Lo que me gusta, es que no me impones nada. Me aconsejas y me guías. No me impones pesar lo que como por ejemplo, soy bastante libre a la hora de decidir si estoy llena o no. Es muy diferente de lo que me imaginaba pero en el buen sentido. No se trata de una dieta súper cuadrada y fija en lo cual hay unos menús pre-hechos que hay que seguir exactamente tal como son, con productos que no me gustan nada, y con un número de puntos o de calorías diarias a no sobrepasar. Es bastante flexible para adaptarse mejor a mí. 🙂

Josep Maria Balaña

 

Per mi les sessions han sigut un 10, és la primera vegada que faig un procés d’aquest tipus i m’està servint per seguir endavant amb moltes ganes de seguir evolucionant, la meva valoració és més que positiva.

El fet de venir a la consulta m’ha donat forces per seguir cada setmana i poder entendre molts moments del meu procés, ja que és inevitable tenir alts i baixos, però el millor és que moltes de les conclusions anaven sortint de les vivències del dia a dia, amb les quals m’anava coneixent encara més a mi mateix i coneixent molta informació de com reacciona el meu cos davant de diferents estats anímics. Si no hagués fet aquest seguiment setmanal hauria sigut el doble de difícil poder arribar al moment on estic ara!!!

Per això estic més que agraït. Per mi segueix com ho estàs fent fins ara perquè el millor és la confiança que m’has donat al poder parlar de tot. 

Pin It on Pinterest