ALBA ALONSO

El meu propòsit és ajudar-te a cuidar-te d’una manera més amable, a menjar d’una manera més conscient i a connectar amb la teva pau interior. 

Per fer-ho possible, poso a la teva disposició els principis d’una alimentació conscient, les meves mans i les pràctiques del Mindfulness o atenció plena.

Per mi, els massatges, l’alimentació i la meditació, representen tres pilars essencials per poder establir una base sòlida sobre la qual poder construir amb fermesa, calma i harmonia. Són la terra que ens sosté; a través seu nodrim el cos, asserenem la ment i equilibrem les emocions.

Si estàs aquí és perquè vols iniciar un canvi en la teva manera de cuidar-te, potser pateixes estrès o ansietat, potser necessites posar consciència a la teva manera de menjar, potser pateixes algun malestar físic o tens símptomes que poden estar relacionats amb la teva alimentació… Sigui el que sigui, aquí hi trobaràs un camí amb un destí: la teva pau interior. Quan deixis de preocupar-te pel que et preocupava quan vas arribar, sabrem que has arribat al teu destí. El nostre destí (el teu i el meu) és la teva pau interior, i em sento afortunada d’acompanyar-t’hi.

Alba Alonso

LA HISTÒRIA DE LA MEVA ALIMENTACIÓ

La primera vegada que vaig començar a posar atenció al que menjava va ser als 14 anys, quan em vaig fer vegetariana per amor als animals. Vaig mantenir aquesta alimentació durant cinc anys i, després de cursar els meus estudis de nutrició en la línia ecològica i naturista, vaig eliminar els làctics de la meva dieta al mateix temps que vaig reintroduir el peix.

Poc temps després, vaig passar una època de descontrol, em volia oblidar de totes les teories sobre alimentació i volia experimentar com em sentia menjant carn i altres aliments processats que la gent compra al supermercat. La conseqüència va ser que em vaig engreixar com mai m’havia engreixat, em sentia pesada i amb el cap espès. De seguida vaig reconduir la meva alimentació i, tot i que no volia tornar a posar-me l’etiqueta de “vegetariana” ni cap altra que m’impedís ser flexible o canviant al llarg del temps, vaig tornar a basar la meva alimentació en aliments d’origen vegetal i, esporàdicament, quan em venia de gust, incorporava una petita quantitat d’aliments d’origen animal de qualitat.

Uns anys més tard, arran d’una mort fetal a l’última etapa de l’embaràs i de l’hipotiroïdisme que em van diagnosticar després, vaig eliminar el gluten de la meva dieta i es van solucionar tota una sèrie de símptomes que tenia (pots llegir aquesta història en més detall a l’article “per què deixar de menjar gluten?”).

Més endavant, vaig passar una època d’estrès i vaig començar a menjar amb ansietat, molt ràpid i en excés. Em vaig tornar a engreixar i em sentia espessa. Just en aquell moment, vaig trobar la formació que promovia un tipus d’alimentació que feia temps sentia que era la correcta, una alimentació intuïtiva que consistia a escoltar els senyals del cos per decidir què, quan i en quina quantitat menjar: el Mindful Eating va entrar a la meva vida i la meva manera de

menjar no va tornar a ser la mateixa. No només va canviar la meva alimentació, sinó també la meva manera de viure i d’estar en el present, ja que totes les ensenyances del Minful Eating passen per les pràctiques del Mindfulness.

Després de provar diferents tipus de dietes i de passar constantment de l’excés a la restricció, va arribar l’estabilitat: vaig oblidar-me de totes les dietes i vaig començar a menjar segons la meva intuïció corporal unida als meus principis d’alimentació conscient, una alimentació basada en aliments reals, amb predomini d’aliments vegetals i el més respectuosa possible amb l’entorn. L’etiqueta que més s’assembla a aquest tipus d’alimentació és l’alimentació flexitariana, una alimentació flexible basada en aliments vegetals que incorpora petites quantitats d’aliments d’origen animal de qualitat.

Les claus que m’han permès trobar aquest equilibri han estat principalment tres: 

  1. Descobrir els aliments que el meu cos no tolera (especialment el gluten i la llet). Eliminar el gluten m’ha permès sanar la meva mucosa intestinal i curar la majoria de símptomes que tenia.
  2. Oblidar-me de tantes teories i ampliar la meva visió d’una alimentació saludable.
  3. Connectar amb la meva intuïció corporal per decidir què menjar en cada moment i en quina quantitat.

 

Els coneixements d’una alimentació saludable i conscient, així com els símptomes que poden ocasionar certs aliments, i el Mindful Eating, que ens ajuda a connectar amb el cos i amb la nostra saviesa interna per decidir què i com menjar, s’uneixen a la meva consulta i als meus cursos i programes online per poder establir uns hàbits alimentaris saludables que perdurin al llarg del temps.

 

MASSATGES

 

Recordo el toc present, afable i ferm d’aquelles mans, elles calmaven qualsevol angoixa, esvaïen els pensaments i espargien les pors; em reconfortaven, em feien sentir sostinguda i estimada. Sense elles, no hagués sobreviscut.

Al cap d’uns anys, aquelles mans em van donar un regal que em va introduir al món dels massatges i, sense adonar-me’n, les meves mans s’havien convertit en aquelles mans presents, afables i fermes que un dia van sanar el meu cor i el meu cos. A partir d’ara, les meves mans expandirien tot allò que poden donar i que els altres poden rebre.

FORMACIÓ

NUTRICIÓ

 

A l’any 2005 vaig descobrir un nou món quan em vaig endinsar en uns estudis de nutrició únics i reveladors a l’IFP Roger de Llúria de Barcelona, dirigit per la Dra. Olga Cuevas, experta i referent en l’àmbit de la nutrició, en el CFGS de Dietètica i Nutrició en la línia ecològica i naturista, on vaig poder conèixer tan la versió convencional com holística de la nutrició. A posteriori vaig fer un postgrau de Naturopatia al mateix institut que em va permetre obtenir una visió encara més amplia de la medicina natural.

Més endavant, em vaig formar en Coaching Nutricional per Nutritional Coaching (Barcelona), en Nutrició Clínica i Esportiva Vegetariana a l’Instituto de Ciencias de Nutrición y Salud (ICNS), en Mindful Eating amb Mireia Hurtado i en Baby Lead Weaning (BLW) per a professionals a l’Academia BLW.

Al 2021, la formació “Experta en Nutrició i patologies digestives” al Centre d’Estudis Avançats de Nutrició (CEAN), obre un nou front a la meva consulta que em permet diagnosticar (a través de diferents laboratoris) i tractar amb més profunditat (a través de l’alimentació i de suplements naturals) diferents disfuncions com disbiosis (desequilibri de la microbiota intestinal), hipo i hiperclorhídria (acidesa i refluxe), migranya, SII (Síndrome de l’intestí Irritable o Colon Irritable), intoleràncies alimentàries (al gluten, a la lactosa, a la fructosa…) i altres disfuncions.

Actualment, m’estic formant en Psiconeuroinmunologia a través del Màster de PNI a Regenera.

MASSATGES

 

A l’any 2012 em vaig introduir al món dels massatges per afició a través del curs Stone Therapy (massatge amb pedres calentes) a l’ISMET (Barcelona). Amb aquesta formació vaig descobrir un nou talent i la vida em va facilitar poder dedicar’m-hi fins el dia d’avui. Em vaig seguir formant en Quiromassatge a l’escola CTM de Mataró, en Tècniques Multireflexològiques per a l’estrès i el sistema nerviós a l’ISMET (Barcelona), en massatge Chi Nei Tsang a l’escola Shiva Thai (Barcelona) i en massatge Ayurvèdic, massatge amb pindes i Shirodara a Kovalam (Índia).

Sentia que les formacions que feia es deixaven alguna cosa important: l’ànima dels massatges. Per mi, els massatges significaven molt més que una simple tècnica manual; significaven amor, entrega, consciència, energia, un donar i rebre, benestar, sanació… Un dia, vaig descobrir la formació que representava el que els massatges significaven per mi: el massatge Californià. Em vaig formar a l’Spazio Masajes de Barcelona, la primera escola d’aquest tipus de massatge a Espanya i, per fi, vaig sentir la plenitud, la sensació que estava en el camí correcte. Actualment, em segueixo formant progressivament a la mateixa escola.

Al 2015, quan vaig començar a col·laborar amb la casa rural Mas Guitart, a la Vall de Bianya, una nova experiència em va impactar: el massatge a l’aigua, conegut també com a Watsu. En Toni em va formar en aquesta extraordinària experiència aquàtica i, més endavant, em vaig  formar en Watsu a l’International School of Watsu.

EXPERIÈNCIA

Treballo per compte propi des del 2015 ajudant a les persones a recuperar el seu benestar a través de l’alimentació conscient i dels massatges. La seu física principal la tinc a Sant Jaume de Llierca i, ocasionalment, em desplaço a Olot, a Banyoles i a algunes cases rurals. Cal destacar la casa rural Mas Guitart, amb qui col·laboro des de fa més de sis anys oferint massatges en parella i packs amb spa. Actualment, faig bona part de la feina online a través de les visites i dels cursos online.

Abans de treballar per compte propi, vaig treballar en diferents centres, herbolaris i balnearis de la zona del maresme, de Barcelona i de la província de Girona com, per exemple, l’emblemàtic Herbolari Farran de Barcelona, l’Hotel Colon de Caldes d’Estrac o l’Hotel Grèvol de Llanars.

T’ajudo a cuidar-te i a sanar a  través dels aliments i la suplementació natural, si cal, dels massatges i de les pràctiques autocompassives del Mindfulness. Estàs a punt? Contacta’m aquí.

Desitjo que la teva prioritat sempre siguis tu perquè, si tu no et cuides, no podràs viure amb plenitud ni gaudir del que més estimes en aquest món!

Pin It on Pinterest